Hej på er! Jag har under vintern försökt testa laga massa nya rätter och ramen har blivit en favorit, då det är så gott, enkelt och så mysigt att äta i vintermörkret..host..vår. Så här kommer ett favoritrecept jag brukar köra på och sen freestylar jag med vissa ingredienser jag har hemma den kvällen, så jag följer aldrig recept till punkt och pricka. Ingredienser: 2 l vatten 1 grönsaksbuljongtärning ca 5 cm färsk ingefära 1 röd chilifrukt 4 klyftor vitlök 150 g shiitakesvamp (eller annan svamp) 350 g silkestofu 4 salladslökar 180 g böngroddar 4 ägg 3 msk rapsolja 6 msk japansk soja 1 msk sesamolja 200 g äggnudlar 2 msk ev vit misopasta koriander 100 g spenat svarta sesamfrön TILLAGNING Koka upp vattnet med buljongen. Skiva ingefära, chili och vitlök och låt det koka med buljongen i ungefär 10 minuter. Hacka salladslöken i trevliga, lite större bitar. Bryt svampen i mindre bitar. Lägg äggen i kokande vatten och koka exakt sju minuter och spola dem i kallt vatten. Stek svampen på hög värme i rapsoljan tills den är gyllene. Skiva silkestofun i mindre tärningar. Sila buljongen, häll den i en ny kastrull och låt den koka upp igen. Tillsätt sojan och sesamoljan. Tillsätt nudlarna i den kokande buljongen och låt dem koka i fyra minuter. Tillsätt salladslöken, böngroddarna och ta kastrullen från värmen. Tillsätt misopastan och rör runt. Lägg i tofun. Dela äggen i halvor och plocka koriandern. Lägg spenaten i botten på skålarna och häll upp soppan. Toppa med ägg, den stekta svampen, koriander och svarta sesamfrön. Voila!